2013-12-20 15:28:20• hírek • Szatmár.ro

Fahéjas tisztítókúra

Napjainkban, évszaktól függetlenül a különféle tisztítókúrák virágkorukat élik. Tény az, hogy a betegségek 90%-a a felgyülemlett méreglerakódás miatt alakulnak ki.

A fahéjat igazi egzotikus fűszerként tartják számon. Kevesen tudják, hogy egy trópusi örökzöld fa belső kérgét képezi és a mindennapok során ezt hasznosítjuk. Ezt a fűszerféleséget megannyi formában alkalmazzák, a gasztronómián kívül többek között parfümök készítése során is használják. Jellegzetes illatú, kissé fanyar, csípős és édeskés fűszer.

A fahéj hozzávetőleg 1% illóolajat tartalmaz, melyet a gyógyászatban is felhasználnak. A fahéjolaj sűrű, színtelen olaj, melynek jellegzetes fanyar, csípős, édes illata van. A fahéjnak többek között étvágyserkentő, emésztést javító hatása van, de külső kezelésként fahéjolajas masszázs során is kifejti jótékony hatását. Belső tisztítókúraként és külső kezelésként párhuzamosan is alkalmazható. Elsősorban emésztési problémák, bélférgek, bőrbetegségek és szívelégtelenség esetén ajánlott. A kúra elkezdése előtt vásároljunk kedvünkre való hidegen sajtolt olajat, ezen kívül citromolajat és fahéjolajat.

Amennyiben ezt a kúrát még nem próbáltuk ki, feltétlenül konzultáljunk kezelőorvosunkkal. A fahéjolajas tisztító, regeneráló kúrát 10 napig alkalmazzuk, melynek során a belső és a külső tisztítást párhuzamosan végezzük. Első nap keverjünk el egy csepp fahéjolajat egy kiskanál mézzel, és éhgyomorra nyeljük le. A napok előrehaladtával a kiskanál mézhez fokozatosan adjunk egy-egy csepp fahéjolajjal többet, egészen a harmadik napig. Majd a negyedik naptól némi változást is be kell iktatni: méz helyett egy deciliter meleg vízhez tegyünk egy csepp fahéjolajat, és szintén éhgyomorra kortyolgassuk. Ezt a tizedik nap végéig így folytassuk. Lényeges, hogy a fahéjolaj kúra ideje alatt étrendünkből mellőzük a húsfélék fogyasztását.

Külsőleg a következőképpen alkalmazzuk: a kúra 10 napos időintervalluma alatt, reggel hideg, este pedig langyos vizes törölközővel alaposan dörzsöljük át a testünket. Ez a bőrre rendkívül jó hatással van. Az esti zuhanyt követően, lefekvés előtt kenjük be magunkat a következő olajkeverékkel: 10 csepp citromolaj, 5 csepp fahéjolaj és egy nagyobb evőkanál hidegen sajtolt olajjal.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: